VOG voor alle vrijwilligers van SVArcen

02-07-2017

Logo SVA.png

SVArcen heeft onlangs voor alle vrijwilligers die met jeugd werken de VOG-aanvraag breed ingevoerd.  Zo’n Verklaring Omtrent het Gedrag is een document waaruit blijkt dat iemands gedrag geen bezwaar oplevert voor zijn functioneren bij een vereniging en staat ook bekend als ‘bewijs van goed gedrag’. Het zou de kans op seksuele intimidatie ten opzichte van kinderen en andere kwetsbare groepen verkleinen. Het is een manier voor verenigingen om meer zekerheid te krijgen over het verleden van bijvoorbeeld een nieuwe trainer, leider of verzorger.

 

SVArcen is trots op al haar vrijwilligers. Het bestuur heeft, zeker gezien de huidige ontwikkelingen

in de recreatieve sportwereld waarin veel met jeugd gewerkt wordt, besloten om voor alle

vrijwilligers die met jeugd werken of in aanraking komen zo’n VOG aan te vragen. De stichting Verenigingsleven Arcen heeft centraal aanvragen gedaan voor ongeveer 200 vrijwilligers: trainers en coaches die wekelijks met jeugd in de leeftijd van 6 jaar tot 18 jaar contact hebben, maar ook leden van bijvoorbeeld diverse commissies. Van alle aangesloten verenigingen (DEV-Arcen, TC Arcen, Koninklijke Harmonie Arcen, Jong Arcen, AV Flash en Kindervakantiewerk) werd een bijna 100% score behaald: een aantal mensen moet deze nog aanvragen.

Dit is iets waar de  stichting SVArcen erg trots op is. Zo kunnen alle verenigingen  de komende jaren met een goed gevoel nieuwe jeugdleden gaan werven, en daarbij rekenen op betrouwbare vrijwilligers.

 

Het aanvragen van de VOG wordt een jaarlijks terugkerend initiatief die wordt aangevraagd voor alle nieuwe vrijwilligers bij de verenigingen. Deze VOG’s worden vanaf heden centraal aangevraagd door de vertrouwenscommissie van SVArcen.

 

 

Deel deze pagina