Stichting Verenigingsleven Arcen

Arcen heeft al jaren een bruisend verenigingsleven. Op 15 April 2008 hebben een viertal verenigingen de krachten gebundeld door een stichting in het leven te roepen: Stichting Verenigingsleven Arcen (SVA) was daarmee geboren. SVA zet zich in Arcen en omgeving in om jong en oud te laten sporten en spelen. Tevens wil de stichting een steentje bijdragen aan de leefbaarheid van het dorp.

De samenwerkende verenigingen zijn volleybalvereniging AV Flash, verkenners Jong Arcen, tennisclub TCA en voetbalvereniging DEV-Arcen. Daarnaast is basisschool 't Wijdtveld aan de stichting verbonden.
Op 30 april 2011, tijdens de viering van de door de stichting georganiseerde Koninginnedag, maakte SVA bekend dat zich twee nieuwe verenigingen bij SVA hebben aangesloten. Dit zijn de Koninklijke Harmonie Arcen en Stichting KinderVakantieWerk Arcen.

Met dit samenwerkingsverband van de zes verenigingen zet Arcen zich uitstekend op de kaart. De inwoners van het dorp zijn de grote winnaars.

SVA krijgt van de gemeente Venlo professionele ondersteuning in de vorm van een Combinatiefunctionaris/Sportconsulent van het Sportbedrijf Venlo.

Verder zijn er gezamenlijke gedragsregels en een gezamenlijk Sanctiebeleid opgesteld door alle samenwerkende verenigingen waar HIER meer informatie over te vinden is.

Meer info over SVA is HIER te vinden.

 

Deel deze pagina